Näin ne kerkesi talven lumet sulamaan - ja edellinen kirjoitus olikin lumen tulosta. Ja sitähän tuli Kilpisjärvelle ja paljon! Huhtikuussa lumen syvyys kävi 160 cm tienoilla ja tälläkin hetkellä järvessä on metrin verran jäätä! 

Väylästä lähtivät jäät 20.5. ja Ounasjärvestä 31.5. Sikäli erikoista, että tänä keväänä on ollut paljon lämpimämpää kuin kaksi vuotta sitten, jolloin Ounasjärven jäät lähtivät viikkoa aiemmin 25.5.

Mutta, tästä eteenpäin olisi taas tarkoitus jatkaa blogin kirjoittamista aktiivisemmin. Tässä kaiken muun SoMe -ähkyn seassa blogi on jäänyt varjoon, tämä kun on omia juttujani ja kuviani varten tehty ja muut jutut ovat vieneet liikaa aikaa.

Tällä hetkellä Tunturi-Lapissa on kesä tulossa! Ensimmäiset sääsket nähty 31.5. ja 3.6. Tulossa siis ovat, tämänhetkinen lämpö varmasti saa ne pian villiintymään...

Myyriä tuntuu olevan taas liikkeellä, ensi vuodeksi onkin ennustettu jälleen sopulivaellusta. Kotona jokapäiväinen vakiovieras on hiiripöllö joka saalistaa viereisellä pellolla, saa ajoittain apua koirilta jotka myös pyydystävät myyriä :D