Tässä pari päivää sitten satuin - pitkästä aikaa muuten, varmasti useita viikkoja mennyt etten ole telkkaria katsonut - katsomaan televisiosta ohjelmaa aboriginaaleista ja siitä miten heitä on kohdeltu Australiassa. Aikoinaan heidät laskettiin kasveiksi tai eläimiksi, ei ollenkaan mukaan Australian ihmisväestöön. Puhumattakaan kaikista niistä julmuuksista mitä tuota alkuperäiskansaa kohtaan tehtiin ja tehdään edelleen.

Tämä sai miettimään, että miksi me ihmiset ympäri maailman pelkäämme alkuperäiskansoja, miksi heitä kohdellaan huonosti. Se on selvää, että alkuperäiskansoilla on tietoa ja taitoja joita meiltä tavallisilta ihmisiltä puuttuu. Heillä on yhteys luontoon ja selvitytymisen perusasioihin, tämä yhteys meiltä puuttuu. Mietin että mahtaako tämä alkuperäiskansaviha johtua tästä. Pelätään sitä mistä ei itse tiedetä mitään. Ehkäpä sitä olisi syytä itsekin muuttaa asenteitaan ja ajatuksiaan, ja ennen kaikkea pyrkiä elämään vähän lähempänä luontoa - sitä mistä ollaan kaikki lähdetty.

Taas vähän lähemmäksi luontoa pääsenkin pian - torstaina lähden Kilpisjärvelle koko huhtikuuksi. On muuten sen verran kaukana että täytyy tarkkaan suunnitella etukäteen että on kaikki tarvittavat kamppeet mukana. Paljon uusia asioita tulossa siis - ja valokuvia!