Läksin sitten eilisiltana Kautokeinon reissun jälkeen ajelemaan Leville. Hotelliin yöksi, oma sauna ja telkkari! Telkkari ei siis vieläkään toimi täällä, mutta eipä sitä juuri tarviiskaan. Uutiset olis kyllä kiva katsoa ja jotkut dokumentit.

Nyt on sitten Levin musta rinne käyty testaamassa, se sama mistä laskevat maailmancupin kisan. Harmi vaan että kisat oli jo. Rinne ei ollu edes paha, kyllä Kolin musta voittaa sen mennen tullen. Aurinko näyttäytyi tunturin huipulta ihan vähäsen punaisena viivana. Alhaalla olikin sitten ihan hämärää. Muuten maisema peittyi taas kerran usvaan ja matalalla roikkuviin pilviin. Taitaa olla tyypillistä tälle seudulle että alkutalvi menee näin.

Pakkanen alkoi kiristyä, äsken sitä oli jo -20 astetta. Hieno homma, ekat asiakkaat tulee keskiviikkona ja samantien pääsee sitten niille selvittämään että ei, teidän lapset ei voi lähteä moottorikelkkasafarille kun meillä on pakkasraja tai pahimmillaan pitää perua heti kaikki retket.

Poikkesin matkalla Sonkamuotkassa lahjatavarakaupassa mihin viedään meidän asiakkaita, eilen menomatkalla kävin siellä myös ja ihan vahingossa tuli puheeksi että oon Hetassa oppaana. Taisin törmätä siellä ihan oikeaan joulupukkiin tai ainakin tonttuun, keräsin kasan joululahjoja ja sain ne kaikki ilmaiseksi, eivät suostuneet ottamaan yhtään rahaa ja sain myös kahvia ja porosämpylää mahan täyteen. Lisäksi miulle lykättiin mukaan vielä iso pala kylmäsavuporoa. Ei tämmöstä tapahdu, melkein kävi itkettämään kun niin hyvin kohdellaan.