Huhtikuu Kilpisjärvellä meni (liian) nopeasti ja sinne jäi aivan mahtavat hiihtokelit vielä. Pilkit oli ja meni, viikonloppu täynnä töitä. Ja nyt kansallispuiston opaskoulutuksessa pari päivää Ylläksellä. 

Joutsenien huutoa on kuulunut Yli-Muoniossa jo viikon verran ja tänään kuulin ensimmäistä kertaa kurkien huutoa. Tosin nyt kolmisen viikkoa sitten joutsenia lensi Kilpisjärvellä. VIherpeipot saapuivat jo Pääsiäisenä eli maaliskuun lopussa.

Nähtäväksi jää milloinka itikat tai siis täkäläisittäin sääsket päättävät ilmaantua. Onneksi siihen on aikaa vielä jokunen viikko. Viime vuonna ne tulivat juhannusaattona aikalailla klo 19:30. Ja äkäisiä olivatkin kun kesä oli tuolloin kolmisen viikkoa myöhässä. Toki äkäisyyden ymmärrän, mahtaa se tympäistä lillua lätäkössä viikkotolkulla.

Ilves on mourunnut täällä jo maaliskuun lopusta alkaen ja eilen nähtiin kun peto oli tuolla saaressa rannalla. Tosse meinasi lähteä perään mutta uskoi että ei kannata kun kielsin menemästä. Ahma kulki pari viikkoa sitten takapihan halki, tämä on kuulemma vanha suurpetojen kulkureitti, kulkee kuulemma "siitä teän takapihan halki, ainahan net siitä kulukee". Että semmosta.