On se riekko vaan hieno lintu! Eilen ja toissapäivänä nähtiin niitä yhteensä neljä! Tosin auton ikkunasta kaksi kerrallaan. Lisäksi näin Ylläksen rinteillä jälkiä (en siis rinteessä vaan puskissa).

Riekko, kiiruna, tunturihaukka, korppi, lapintiainen ja hömötiainen ovat ne kuusi lintua jotka selviävät aina Kilpisjärvellä asti talvesta ilman ihmisen apua. Eli melko vähiin menee sielläpäin talven lintulajit, tässä Enontekiöllä sentään on vielä kuukkeleitakin. Enpä tiennyt tuotakaan että riekko on lintu, jonka hahmoon shamaanin uskottiin voivan muuttua (pitänee kysyä shamaanilta onko noin, torstaina se taas tulee siinä puoli kuuden maissa). Riekko on myös sielulintu, jonka uskottiin kantavan vainajien henkeä.

No, sielulintu tai ei niin tämä suhteellisen peloton (Ylläksellä häiriköi lumikenkäilijöitä) lintu tarvitsee syötäväkseen 20 metriä koivun tai pajun oksaa päivässä jotta selviää yön yli hengissä. Tämä tarkoittaa noin kolmeatuhatta oksan palaa. Eli tekemistä sillä riittää ihan ruokailussakin pelkästään.

Tästä tuli muuten mieleen että törmäsin todennäköisesti sopuliin tässä yksi päivä, pimeässä en tarkemmin nähnyt elukkaa mutta koon puolesta vaikutti sopulilta. Törmäsi suoraan miun jalkaan tuossa retkeilymajan portailla ulkona, siinä se hetken keräili itseään, taisi taju mennä ja sitten jatkoi matkaa. Että näin.

Tässä vielä kuva Pallaskeron kämpästä: