Ei tää pimeä harmaus näköjään muutu miksikään, pilvet roikkuu edelleen matalalla ja kamera saa odottaa tuossa laukussaan. Toivottavasti lauantaina olisi kirkkaampaa kun mennään käymään tuossa Kautokeinossa Norjan puolella. Siellä on kuulemma hienot maisemat.

Tänään sit harjoiteltiin mm. suopungin heittoa, aika mielenkiintoista. Ja sit ajeltiin kelkoilla kaikenmaailman väistämis- ym. harjoituksia. Toiset ajaa edellä tuhatta ja sataa ja oma mittari näyttää kaheksaakymppiä ja ei uskalla ajaa kovempaa... No, nyt osaan vaihtaa tulpan kelkkaan, samoin variaattorin hihnan sekä tankata ja laittaa öljyt . Huomenna jatkuu kelkkailu, saa nähdä eksynkö tuonne jänkhälle jos ne jatkaa yhtä kovaa ajamista niin en mie kestä perässä! Tänään ajettiin myös hangessa (joka ei oo kovin paksu vielä eli kivet ym. roinat tuli esille). Mietin vaan että jos vuosi sitten ois laitettu ajamaan semmoiseen oisin varmaan käyny itkemään ja kävelly kotiin...

Sain sit läksyjä ranskan kielellä: "Les chaussettes de l´archi duchess - son-elles seches archi seches?" (tämä tarkoittaa jotain että onko ruhtinattaren sukat kuivat tms.) tai sitten "Un chasseur sachant chasser sans son chien est un bon chasseur" (metsästäjä joka osaa metsästää ilman koiraansa on hyvä metsästäjä). Näiden lauseiden pointti on se että ne on ehkä ranskan kielen vaikeimmat lauseet ääntää - todellakin! Seurasin sit vierestä kun ranskalaiset oppaat taisteli siitä miten nämä sanat kirjoitetaan ja sitten miten ne lausutaan...uskomatonta miten ne jaksaa väitellä tuommoisesta aiheesta!