Nyt on jäänyt pahasti kirjoittelematta näitä Kilpisjärven kuulumisia vaikka joka päivä tapahtuu ja tulee eteen kaikkea uutta. Jospa tässä vaikka kirjoittaisi hieman asioita per päivä:

Perjantai 13.4. oli siis ensimmäinen päivä jolloin pääsin kunnolla mukaan hiihtoretkelle oppaaksi, Kuonjarjohkalta takaisin Kilpisjärvelle. Saarijärven kämpän kautta ja sieltä edelleen Muurivaaran itäpuolelta kohti Termiksen keinoa. Sieltä sitten laskeutuminen alas Tsahkal -järvelle. Ja Tsahkal -järveltä tunturikoivikon kautta hotellille. Ihan mahtava reissu, asiakkaina oli myös kolme saksalaista ja sveitsiläistä joiden kanssa yritin puhua saksaa. 

Lauantain 14.4. vietin Termiksellä telemaarkkia yrittäen. Pääsin liikkeelle vasta iltapäivästä ja suksien pakkaaminen kelkkaan ei ollutkaan ihan niin helppoa - Siperia opettaa -meininkiä. Lopulta sain kuin sainkin sukset pysymään kelkan päällä ja matka jatkui. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Termiksellä oli joku isä poikansa kanssa, he kertoivat että olivat käyneet laskemassa heti Termiksen kämpän alla olevan kurun mutta pohjoispuolen rinteet ovat vaarallisia. Lunta oli ollut noin metri ja sen jälkeen kova kansi eli ilmeinen lumivyöryvaara. Kiipesin siis sinne Termisvaaran päälle ylös ja tulin saman kurun alas. Aivan mahtavat maisemat ja keli oli tyyni niin vietinkin sitten aika pitkään siellä vaaran päällä. Näin kiirunoita ja pulmusia.

Sunnuntai 15.4. olikin sitten enimmäkseen myös vapaapäivä kun ei ollut retkeä. Maantaina 16.4. hiihdettiin asiakkaiden kanssa Lossujärveltä Meekolle. Lossulle mentiin siis ensin rekikyydillä ja Meekolta paluu myös reellä. Aivan mahtavat maisemat Urttaslaaksosta Meekonlaaksoon hiihtäessä!

Tiistaina 17.4. hiihdettiinkin sitten täydessä auringonpaisteessa hotellilta Jehkatsin huipulle. Jälleen aivan mahtava reissu! Keskiviikkona 18.4. käytiin sitten puolestaan Temppelikurussa ja Torstaina 19.4. oli vuorossa sama Kuonjar-Kilpis -retki. Ja perjantaina 20.4. hiihdettiin sitten Mallan puistoon. Laitan kuvia näiltä retkiltä tulemaan pian.