Muonionjoki on ollut sula jo monesta kohdasta mutta Yli-Muonion kohdalla jäät ovat pysyneet sitkeästi. Kunnes sitten 16.5. aikalailla tasan klo 18:10 jäät yht'äkkiä lähtivät ja keskelle jokea avautui väylä. Pari päivää jäät matkustivat pitkin jokea pitäen melkoista ääntäkin mutta tänään jäitä ei enää ole näkynyt. Veden pinta on naapureiden mukaan metrin verran korkeammalla kuin normaalivesti. Juhannustulvasta on kuulemma paha sanoa millainen siitä tulee, todennäköisesti kovempi kuin nyt. Juhannustulvanhan saa aikaan jäiden lähtö Kilpisjärvestä mikä tapahtuu vasta kuukauden päästä. Ounasjärvessä on jääpeite edelleen mutta eiköhän viikon sisällä sieltäkin lähde jää liikkeelle. 

Riekkoja ja muita kanalintuja on näkynyt paljon. Mielenkiintoinen huomio oli se, että eilen Mielmukkavaaralla ollut riekko oli jo vaihtanut osittain ruskeaksi höyhenensä mutta tänään Pallaksella ylhäällä tunturissa riekot olivat edelleen valkoisia. Täällä pihapiirissä asusteleva jänis on tällä hetkellä kirjava :)

Liro huuteli tänä aamuna Muonionjoen rannalla ja käki aloitteli konserttiaan Ruotsin puolella. Pallaksella, ylhäällä tunturissa, kapustarinnat pitivät myöskin jo ääntä.