keskiviikko, 23. lokakuu 2013

Talven tuloa

Melkeinpä tasan kaksi vuotta sitten talven tuloa sai odottaa tosissaan, Ounasjärvikin jäätyi vasta 14.11. Tällä hetkellä tilanne on toinen: pakkasta on riittänyt edellisen kaksi viikkoa, joki jäätyi Yli-Muonion kohdalta 17.10., Utkujärvi, Jerisjärvi ja Särkijärvi pääosin 16.10. Hieman lauhtunut sää on sulattanut jokea tänään ja eilen. 15.10. mietin että olispa kiva mennä vielä melomaan mutta siinä vaiheessa oli jo myöhäistä kun seuraavana päivänä joki jäätyi... Ja koskeen ei vaikuta mennä melomaan koska vesi on niin matalalla että kivet vain kolisevat.

Joutsenia alkoi valua Yliperältä jokea pitkin alaspäin syyskuun lopussa, Kelottijärvellä joutsenia oli valtavasti 27.9. Siitä eteenpäin Yli-Muoniossa joutsenia lähti aina porukka kerrallaan alaspäin. Parhaimmillaan joukhaisia oli meidän kohdalla viitisenkymmentä. Erikoista on se, että 21.10. illalla myöhään pimeän aikaan kuulin joutsenten huutelevan joelta, kolkkoa, kummallista huutoa jota en ole ennen kuullut. Koiratkin pysähtyivät kuuntelemaan noita pelottavia ääniä.

Tässä vielä tunnelmia kaksi vuotta sitten:

maanantai, 31. lokakuu 2011

Missä talvi?

Ei oo talvesta kuin haju vasta, lämpötilat on päiväsaikaan plussan puolella ja vettä tulee! Vuosi sitten tähän aikaan tänne muuton aikaan oli lunta ja pakkasta! Huonolta näyttää siis Levin kisojen suhteen. Ja sääliksi käy riekko- ja jänisparat. Riekot olivat valkoisia jo kuun puolivälissä ja jänikset samoihin aikoihin! 

Mutta jospa tämän odottelun jälkeen tulisi sitten oikein paljon lunta!

Tasan vuosi sitten siis muutettiin tänne kokonaan, kahdeksan Lapin vuodenaikaa takana siis. Ja sairaslomakin loppuu vihdoin, vaivaiset 68 päivää sitä sit riitti.

Kommentit

Ladataan...