Torstaina käytiin Hannan ja Jarin kanssa tee-se-itse -kelkkasafarilla joka päättyi siihen kun Rangeri juuttui kaltioon. No, toisella kelkalla pois jänkkältä (Jari tosin joutui odottamaan tunturikoivun juurella tunnin verran) ja apuvoimia mukaan kelkan siirtämiseen. Sieltä se nousi nätisti ja kulkee taas hienosti.

Tosse opetteli viikonloppuna ski-joringia eli vetämään hiihtäjää. Hyvin se jo oppi eikä juurikaan loiki enää eteen. Ja vauhti on melkoinen... Huvitti vaan kun valjakkokoirayhdistyksen sivuilla on ohjeita koiran opettamiseen tyyliin: "ensimmäisillä kerroilla koiraa kannattaa taluttaa erikseen kävellen ja hiihtäjä hiihtää lähistöllä, jotta koira tottuu suksien ääniin". Just. Ei tullut edes mieleen että erikseen tuota kaveria johonkin suksien ääniin totuttelisi. Kaipa niitä säikkyjäkin koiria on. Tuo jätkä ei pelkää kuin imuria ja leikkipossua.

Tällä viikolla oli joka yö hienot revontulet. Saamelaisethan uskovat, että revontulet voivat viedä mennessään, näin kertoi hotellin tarjoilija joka on aito saamelainen. Nyt parhaillaan ulkona kuuluu helmipöllön huhuilu. Muutenkin lintuja on ollut liikkeellä paljon, kuukkelit ja tiaiset ovat heränneet. Pulmusia pitänee odotella vielä kuukauden päivät. Pyhäkeron kämpällä linnut tulevat melkein varastamaan eväät käsistä. Viime talvenahan siellä oli kerrankin vakavasti ylipainoinen kuukkeli...