Tätä blogia täytyisi selvästi kirjoitella paljon useammin, mielellään vaikka joka päivä kun joka päivässä olisi asioita jotka olisi kiva saada muistiin. Mutta toisaalta joka päivä ei ole semmoinen fiilis että jaksaisi kirjoitella.

Viimeiset pari päivää on tullut lunta, lunta ja edelleen lunta. Toisaalta hyvä juttu että tulee lunta koska mm. Kilpisjärvellä on vain reilu 20 senttiä lunta. Mutta kelkkailu asiakkaiden kanssa on pikkuisen haasteellista, saavatpa ainakin Lapin eksotiikkaa koko rahan edestä.

Eräs tuttu kertoi tässä jonakin päivänä tapahtumaa, jonka hän oli omin silmin todistanut. Poromiehet olivat olleet Kilpisjärven lähellä kokoamassa poroja kuljetusta varten ja yksi poromiehistä oli saanut tunturikoivun oksasta silmäänsä pistohaavan, joka vuoti solkenaan. Eräs poromiehistä, Lars-Heikki oli laittanut kätensä silmän päälle ja puhunut jotakin saameksi ja verenvuoto oli lakannut. Myöhemmin samana iltana tuttavani oli valitellut kämpällä päänsärkyä, Lars-Heikki oli ottanut kädestä kiinni ja hetken pääsä pikkurillissä oli tuntunut valtavaa kipua - päänsärky ilmeisesti meni pois sormen kautta. Lars-Heikin taidot ovat kuulemma olleet jo iät ja ajat tiedossa, näin tuttavalleni oli sanottu kun hän ihmetteli asiaa.

Tämä pistää miettimään että mitkä oikeastaan ovat ihmisen mielen mahdollisuudet. Ja mitä se, että elää lähempänä luontoa saa aikaan. Täällä huomaa todella sen miten luontoa lähellä eläminen on toisaalta yksinkertaisempaa, toisaalta antaa paljon enemmän. Se on jotakin sellaista mistä ollaan vieraannuttu. Hirvittää ihan vaikkapa tämä kuntapolitiikka, jonka tarkoituksena on selvästi tyhjentää syrjäseudut ja pakata ihmiset isoihin kaupunkeihin. Lapista on ilmeisesti ajatuksena tehdä paikka, joka on elossa vain joulukuun alusta tammikuun puoliväliin kun venäläisturistit lähtevät ja kevään viikot 8-10 sekä Pääsiäisen. Tänne tulevat etelän elävät pyörittämään hissejä ja baareja etelän känniääliöille. Kauden lopussa kausityöntekijätkin lähtevät pois ja Lappi menee kiinni. Toivottavasti pian tajutaan se että meidän ei ole hyvä olla pakattuina kaupunkien lähiöihin.