Revontulia ei ole paljoa näkynyt tänä talvena, nyt yhteensä neljä kertaa täällä ollessa olen nähnyt niitä. Lauantaina kun olin hakemassa asiakkaita lentokentältä sanoin heille että ei kannata pettyä jos eivät näe revontulia, aurinko ei ole nyt kovin aktiivinen. Melkein heti kun olin sanonut tämän huomasin että taivas on täynnä vihreää väriä...siinä riitti sitten ihmettelemistä. 

Revontulethan syntyvät kun kettu juoksee tunturissa ja heiluttaa hännällään lumikinoksia ja kipinät sinkoilevat. Tai sitten ne ovat 70 - 1000 km korkeudessa tapahtuva valoilmiö joka johtuu aurinkotuulesta. Aurinkotuuli koostuu protoneista ja elektroneista ja Maan ilmakehään iskeytyessään ne virittävät happi- ja vetyatomeja sekä typpimolekyylejä.  

Tänään oli jo melko keväinen keli mutta tunturialueen luonto näytti taas tapansa - sää muuttui hetkessä aurinkoisesta lähes myrskytuuleksi ja taas auringonpaisteeksi. Sain sitten lumikengästä otsaan tänään, olin laittamassa asiakkaalle kenkiä kiinni kun toinen potkaisi suoraan silmään ja poskeen. No, ei tullut edes mustelmaa ainakaan vielä kun laitoin heti kylmää siihen.