Viime viikonloppu (3.-5.6.) meni Hetassa, käytiin melomassa lauantaina Ounasjärvellä todella kovassa tuulessa ja vesisateessa. Melontatakki laski saumoista kaiken veden läpi... Sunnuntaina keli jatkui tuulisena, mutta ei satanut. Käytiin melomassa Muotkajärvellä usean tunnin lenkki.

Tiistaina oli Ylläksellä asiakkaina suomalainen pariskunta, joiden kanssa käytiin melomassa Ylläsjärvellä. Keli edelleen hirvittävän tuulinen mutta hyvin pärjäsivät, sekä asiakkaat että opas.

Keskiviikkona olikin vuorossa Team Building -illan ohjaaminen Vasalammen kämppäkartanolla Aakenustunturin takana. Porukka oli 12 hengen yritysryhmä suomalaisia, ruotsalaisia ja yksi saksalainen. Olivat kämpällä pitämässä palaveria tulevista strategioista ja tutustumassa toisiinsa. Ihan niin kuin ite olis joskus ottanu osaa tuommoisiin strategiapalavereihin... Ohjelmassa oli kanoottiviesti, tehtävänä oli että melovat pareittain lammen vastarannalle ja takaisin ja voittaja oli se jonka kanootti oli paikallaan takaisin kärryssä :). Ei siinä muuten mitään mutta voitolla ollut joukkue unohti tämän ja taistelu meni aika tiukille. Kaiken hyvän lisäksi kaatoivat toisensa rannalla. Seuraavaksi oli vuorossa tulenteko ja veden keittäminen. Liian helppo homma, olis pitänyt antaa niille täysin märkää puuta... Sitten lopuksi oli jalkapalloa kuivumaan päässeellä suolla. Matkalla takaisin Ylläsjärvelle tien penkassa seisoi hirvi!

Porot pienine vasoineen ovat tulleet seisoksimaan teille. Tosse hoitaa tokkien häätämisen jos sattuu olemaan kyydissä: ikkunaa vähän auki ja käsky "ciella" (=haukkua) tai "sano" niin haukkuu porot pois.

Tänään kävin melomassa Äkäsjoella - ihan työasioissa reittiä tarkistamassa välin Hannukainen - Äkäsjokisuu, noin 16 km ja melonta-aika 2 h 20 min. Vettä oli vähän, koko ajan kolisi kajakin pohja kiviin. Senpä takia jätin laskematta Suukosken, jossa Äkäsjoki yhtyy Muonionjokeen.

Äkäsjoki muistutti Kiteenjokea tosi paljon, tosin Kiteenjoessa ei oo nivoja noin paljon kun ainoa niva onkin Muholankoski. Toisaalta Äkäsjoen tämän osan pari koskea ovat helpompia kuin Kiteenjoen Kattilakoski. Mutta maisemiltaan ja kasvustoltaan hyvin samanoloisia. Mesimarja kukki, samoin rentukka (Kiteellä kukki jo melkein kuukausi sitten), kullero aloitteli kukintaa (mökillä kullero alkoi kukkimaan toukokuun lopussa), lirot ja valkoviklot sekä rantasipit huutelivat, telkillä oli poikasia ja kolme kertaa näin käen. Suo-orvokit kukkivat myös Suukosken rannassa. Sattuipa muuten kolari saukon kanssa juuri ennen rautatiesiltaa Äkäsjoella - ihmettelin että mikä ruskea menee vettä pitkin ja saman tien ajoin sen yli! Saukko nosti päätään kajakin toiselta puolelta, on se voinut kirota melojat! Tai ihmetellä että mikä meni yli! Majava asustelee myös Äkäsjoella, itse elukkaa en nähnyt mutta jälkiä kylläkin ja kaadettuja puita.  

Mustikka on aloittanut tällä viikolla kukintansa, samoin lakka eli kuten täkäläiset sanovat, hilla. Suopursu aloittelee kukintaansa myös. Tällä viikolla kesä on edennyt harppauksin, alkuviikon kova tuuli toi mukanaan helteet myös tänne. Tänään oli jotain +28 lämmintä! Tosse-parka kärsii kuumuudesta!

Muotkajärveä 5.6.2011, taustalla näkyy the Pyhäkero!

Melkein onnistunut kahvinkeitto ja makkaranpaisto Muotkajärven kämpällä...

Kullerot Suukosken rannalla

Suukoski