Vuosi vaihtui täällä pohjoisessa ikään kuin huomaamatta, osittain töissä, osittain vapaalla. Uudenvuodenpäivänä Pallaksella ja eilen Levillä. En mennyt rinnepäivystämään siellä, venäläiset oli vallanneet rinteet joten en halunnut lähteä paketoimaan niiden jalkoja ja haljenneita kalloja, kun eivät käytä kypärää!

Ranskalaisporukka vaihtoi vuoden melkoisen railakkaasti, jopa niin vauhdikkaasti että heidän opaskin oli aikamoisessa kunnossa. Mikä sitten aiheutti sen että jouduin perjantaiaamuna aloittamaan vapaapäivän setvimällä huskysafarin muutoksia jotka tämä opas oli lähettänyt keskellä yötä huskyfarmille. Hieno homma. Lauantaina porukka lähtikin pois, onneksi menivät kun ryhmässä oli 116 asiakasta. Vähän liikaa. Mutta ihmiset olivat kyllä oikein mukavia.

Tämä viikko onkin sitten jo helpompi kun eilen tuli vain 77 patonginpurijaa. Kaikesta säätämisestä ja kiireestä huolimatta tämä työ palkitsee, päivän pelastaa monesti se että joku asiakas tulee kertomaan että tämä luonto ja maisema on suoraan hänen unelmastaan. Ja muutenkin ovat kohteliasta ja auttavaista porukkaa, ei paljon tarvitse yksinään tavaraa roudata vaan asiakkaat tulevat aina auttamaan.

Sain tänään paikallisen matkamuistomyymälän omistajalta kirjan Lapista, ihan hieno kun siinä on suomen ja englannin lisäksi ranskaksi ja espanjaksi kaikki. Laitanpa tähän vähän tekstiä kirjasta ja sitten vielä lisää kuvia Pallakselta.

"Lapissa vuodenaikojen nopea vaihtelu ai rajoitu tavanomaiseen neljään. Lappi tarjoaa peräti kahdeksan vuodenaikaa, joita määrittävät valoisuus, lämpötila ja luonnonilmiöt. Tämä on Lappi. Se tarjoaa talvella hetken äärimmäisen kylmää ja paukkuvaa pakkasta mutta kesällä hehkuvaa lämpöä, keskikesän aurinkoa ja yöttömän yön riemua. Tervetuloa käymään, olemaan ja jäämään. Moni on niin tehnyt."

Niin että tervetuloa kaikille tänne! Ikävä on kaikkia vaikka täällä onkin mukava olla.

Hotelli Pallas näkyy tuolla alhaalla

Lumilautailija

Sauna nurkalta, en tosin käynyt siellä saunomassa