Jaa se toukokuu sitten meni - ja edellisestä blogipäivityksestä on kuukausi aikaa...
Toukokuun alku meni siis hiihtoreissulla. 1.5. tulin reissusta pois ja 2.5. kävinkin sitten toipumisreissulla Tromssassa. Matkalla tuli poimittua kiviä Jäämeren rannalta, yksi kivistä meni rakkaan enoni muistolle. Eno nukkui pois 4.5. ja ikävä on ihan hirmuinen edelleen. Kauniista päivistä kaunein oli tuo päivä kun heräsin Kilpisjärven aamuun ja kuulin suru-uutisen. Viikonloppu tämän jälkeen menikin sitten onneksi töissä, hotellilla lipunmyynnissä ja liikenteenvalvonnassa pilkkikisojen aikana. Aikamoiset kinkerit mutta ehkäpä ensi vuonna olen jossain kaukana pois Kilpisjärveltä... Muun muassa eräskin känniääliö tuli lipunmyynnissä selvittämään mulle että "onneksi MINÄ olen käynyt kouluja aikoinaan niin ei tarvi olla tuommosissa hanttihommissa kuten SINÄ!" Ilmeni että hän on insinööri. Enpä sen enempää kommentoinut asiaa...

Pilkkikisasunnuntaina 6.5. tuli kunnon lumimyrskys - yöllä tuiskutti niin paljon että aamulla ei päässyt kämpän ovesta ulos. Illan päälle läksin kuitenkin ajelemaan kohti Hettaa ja Muoniota kelkka kärryn kyydissä. Veinkin kelkan suoraan Rysän rantaan uuteen toimipaikkaan :D Tämän jälkeen alkoikin sitten senpäivänen remontointi Rysällä. Ja muuten ensimmäiset kurjet näyttäytyivät Karesuvannon jälkeen.

Toukokuussa tuli siis käytyä myös etelässä hautajaisreissulla ja samalla kotona idässä. Hatunvaara, mökki, mummo ja rantasauna sekä savulahna kuuluivat ohjelmaan - sekä yrityksen muuttokuorman siirtäminen pohjoiseen. 

Jäät lähtivät Ounasjärvestä 25.5. - aamulla jäätä pitkin olisi päässyt vielä vaikka ajamaan kelkalla ja illalla järvenselkä oli auki. Kilinä ja kolina vain kuului kun jäät matkustivat länsituulen puhaltaessa kohti joentekijäistä ja Ounasjokea. Seuraavana päivänä kävinkin sitten Muotkajärvellä melomassa kauden avauksen. Jään ääni oli aivan kuin kristallinkilinä. 

Kevät on siis myöhässä täällä, tai siis kesähän se jo pitäisi olla. Viimeisen viikon on satanut lunta joka päivä ja lämpötila on ollut enimmillään +7... Keskiviikkona käytiin Oulan ja Sannan kanssa Muotkajärvellä melomassa - pipo piti olla päässä ja toppatakki päällä...

Yötön yö on menossa, Muoniossa se alkoi 24.5., Hetassa 21.5. Tätä jatkuu sitten 18.7. asti ja kolmen viikon päästä aletaankin sitten taas mennä kohti kaamosta...taas kerran cool. Mutta nyt palellaan pohjoisen kesässä!