Kilpisjärvellä oli kevät viikonloppuna - kullerot aloittelivat kukkimista, samoin ruohokanukat. Myös kurjenkanervat, uuvanat, riekonmarjat, tunturiniittyleinikki, lapinvuokot ja -orvokit kukkivat. Miulle täysin uusia tuttavuuksia olivat peuranvirna ja tunturikurjenherne. Samoin punakko, lapinkuusio ja tunturikissankäpälä.

Lauantaina tuli käytyä katsomassa Pättikän vitosluokan koskea ja kavuttua Pikku-Mallan huipulle. Rinteillä oli vielä paikoin lunta ja porojakin oli - Nitin poroja jotka eivät siellä saisi olla, Mallan luonnonpuistossa kun on poronhoito kielletty. Iso-Mallan kyyneleet eli Kitsiputous virtasi komeana, viime näkemällä se oli vielä jäässä, huhtikuussa kun hiihtelin siitä ohi.

Sunnuntaina vuorossa oli pakollinen Saanan huipulle kiipeäminen, ja aika räkä poskella tuli kiivettyä kun aikaa meni vain 1h 20 min...

Aurinko laskee Muoniossa seuraavan kerran 17.7. klo 01.09, sitä odotellessa siis. Tällä hetkellä mänty ja pihlaja kukkivat täällä, vaivaiskoivu lopettelee kukintaansa ja suopursun kukinta on ehkä parhaimmillaan. Vähän jäljessä siis Pohjois-Karjalaan verrattuna.

Pättikkä

Ja Pättikkä

Mallan luonnonpuisto - ja porot

Siilaskoski

Tämä putous oli Norjan puolella, nimeä ei ollut mainittu - taitaa tämmöisiä 30 m putouksia olla se maa täynnä kun ei joka puroa jakseta merkata mitenkään erityisemmin...

Uuvana

Tosse tarkkailee poroja