Tämän kirjoitin muistiin 6.7. vuodatuksen blogin ollessa jumissa:

Siirsinpä blogini nyt sitten tänne kun vuodatus.netissä on jotakin ongelmia, jos se vika saadaan pian korjattua, palaan sinne, mutta haluan kirjoittaa kuitenkin jo juttuja muistiin.

 

Kesä on siis ollut onnettoman myöhässä! Nyt vasta ensimmäiset ruohokanukat alkavat kukkia, kullero on kukkinut viikon päivät vasta ja metsätähti aloitti kukinnan tällä viikolla.

 

Porojen kesämerkinnät alkoivat nyt vasta, tosin mm. keskiviikkona joutilaita poroja notkui tienposkissa ja härkäporukka vaelteli Oloshotellin pihalla. Samana päivänä yksi nuori vaami oli vasansa kanssa Sotkajärven kohdilla hortoilemassa tiellä vaikka piti olla jo tunturissa! No, sitä tämä kummallinen kesä teettää, sääski tuli pari viikkoa myöhässä ja yhtä aikaa mäkäröiden kanssa. Sääski on porokoiraakin parempi poropaimen kun se kokoaa porot ylös tunturiin.

 

29.6. yöllä oli 4 astetta pakkasta, sinä yönä taisi mennä tämän perän hillasato. Mustikan ja puolukan tilanne näyttää paremmalta mutta hillankukat oli paleltuneet ainakin Oloksen lähellä.

Myöhemmin heinäkuussa osoittautui todeksi se, että hillasato on mennyt. Mustikat ovat vielä aivan vihreitä, saa nähdä ehtiikö koko kesänä tulemaan mustikoita kun tätä kirjoitettaessa 31.7. on edelleen järkyttävän kylmää!